Spirit4Dance

Home

Onderaan deze pagina is alle informatie uit onze laatste digitale nieuwsbrieven terug te vinden. Deze informatie thuis ontvangen?  Dat kan! Op onze startpagina Home kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

.

Jazzdance

Verenigingsinfo

Agenda

Lesrooster

Dansgroepen Kids

Dansgroepen Teens

Streetdance

Dans Adults

Selectiegroepen

Kledingverhuur

Reporter

Foto's / Video's

Gastenboek

Links

What's up?

Nieuwsbrief

 December 2013

◊ Digitale Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1 augustus 2013: klik hier
Nieuwsbrief 2 september 2013: klik hier
Nieuwsbrief 3 oktober 2013: klik hier


◊ Sint en Kerst

Opgeven voor het Sintfeest in Monkey Town kan nog tot dinsdag 19 november. Vergeet verder niet om €4,-- mee te nemen voor de Kerstshow op 13 december a.s.

De inschrijfformulieren kun je downloaden via de volgende link: Inschrijfformulieren


◊ Komen en gaan

Milou is ondertussen helemaal ingewerkt op haar lesuren waardoor Marlies afstand kan nemen. Na de Herfstvakantie zal Marlies alleen nog op projectbasis voor D.V. Elan in actie komen. We zullen haar enorm missen! Natuurlijk willen we haar vertrek niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de Kerstshow op vrijdag 13 december a.s. zullen we op gepaste wijze afscheid van haar nemen.

• Rosanne is in september heel enthousiast bij D.V. Elan als docent aan de slag gegaan. Helaas heeft ze van haar dokter het advies gekregen om het wat rustiger aan te gaan doen. Ze heeft dan ook besloten haar activiteiten voor onze vereniging te stoppen. Jammer maar begrijpelijk. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog eens een beroep op haar doen.

• Omdat we de vrijdaglessen toch door willen laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar vervanging. We zijn blij dit te hebben gevonden in de persoon van Eileen Willekes. Ze is te bereiken via: eileen@dv-elan.nl en zal direct na de Herfstvakantie starten met haar lessen voor D.V. Elan


◊ Kerstshow

Vrijdagavond 13 december a.s. geeft D.V. Elan haar allereerste optreden. Het zal een laagdrempelige Kerstshow worden waaraan iedereen kan deelnemen. Geen gestroomlijnde show dus maar vooral een gezellige afsluiting van het jaar. Deelname kost €4,-- p.p. De entree is daarentegen gratis dus neem lekker veel publiek mee!

• Waar: Jongerencentrum M3
• Tijd: 19.00-20.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur)
• Deelname: €4,--
• Entree: Gratis!


◊ Sinterklaasfeest

Vrijdagavond 29 november a.s. mogen onze jongste leden naar Monkey Town komen voor een heerlijk avondje spelen. Na een uurtje uitrazen, kan iedereen weer op adem komen met wat drinken. Vervolgens zal er een heuse Sint-dans aangeleerd worden! Sinterklaas komt namelijk speciaal voor onze jeugd naar Leerdam en zal alle tijd nemen om: handjes te geven, lekkers uit te delen en natuurlijk om de ingestudeerde dans te bekijken.

• Van 3½ tot en met 8 jaar
• Deelname (inclusief entree Monkey Town, drinken en klein presentje) €10,-- p.p.
• Maximaal 3 Introducés toegestaan (introducés betalen ook €10,--)
• Aanvang: 18.00 uur / Einde: 20.00 uur

Ieder kind krijgt ook een kleinigheidje mee naar huis maar ... het echte cadeau is dus eigenlijk het spelen in Monkey Town


◊ Facebook - 200 likes!

We zijn de 200 likes ondertussen ruim gepasseerd! Maandag  14 oktober j.l. is (tijdens de bestuursvergadering) de winnaar van onze Facebookactie getrokken. Mireille Lovers is de gelukkige! Ze heeft een kwartaal lang gratis dans-sport-yogalessen bij D.V. Elan gewonnen (1 les naar keuze per week). Mireille gefeliciteerd!


◊ SYTYCD Leerdam

De eerste voorronde van dit dansspektakel is ondertussen achter de rug. Het was wederom een top-organisatie en we kijken al uit naar de tweede voorronde. Veel D.V. Elan leden doen mee.... maar dan vooral met de schoolcompetitie. Wie durft het aan om volgend jaar alleen op het podium te staan? Talent genoeg!  Zaterdag 9 november is de finale (15.00-18.00 uur). Deze dag zal Esther een korte workshop geven en Swing en Focus mogen een dans laten zien. Alle deelnemers die nog moeten (mogen) dansen... Toi, toi, toi!


◊ We zijn gestart!

De kop is er af, we draaien. Het hele team heeft er erg veel zin in! De nieuwe lessen waren deze week (ondanks het warme weer) gelijk goed bezet, super!

Tijdens de eerste vergadering van de Commissie Dans zijn al leuke plannen gesmeed, kijk maar eens in onze activiteitenlijst (zie Agenda). Naast positief nieuws komen we ook nog wat problemen tegen. Zo worden bedrijven/verenigingen sinds juli j.l. geconfronteerd met nieuwe regels omtrent doorlopende machtigingen.
We waren dus net te vroeg met de uitgifte van onze papieren waardoor we in september de procedure zullen
moeten herhalen (zie topic hieronder).


◊ Doorlopende machtiging

In 2014 gaan alle banken over van een nationaal systeem voor betalingsverkeer naar één Europese standaard; SEPA. Dit heeft invloed op uw machtiging tot incasso aan DV Elan. SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Dit is een initiatief van de Europese Unie en de internationale banken om te komen tot harmonisatie en uniformering van het betalingsverkeer binnen de deelnemende lidstaten.

• Wat gaat er veranderen?

Bedrijven en consumenten gaan gebruik maken van een langer bankrekeningnummer: IBAN. Ook worden overschrijvingen en incasso’s aangepast aan deze nieuwe betaalstandaarden. Voor bedrijven en verenigingen betekent dit dat de huidige formulieren voor doorlopende machtigingen niet langer geldig zijn. In september zullen we iedereen dan ook verzoeken om een nieuw machtigingsformulier in te vullen. Het is handig als u dan al bekend bent met uw eigen IBAN-gegevens, uw IBAN is te vinden op uw rekeningafschriften en in de internetbankieromgeving. Ook kunt u uw IBAN vinden door uw huidige rekeningnummer in te voeren op www.ibanbicservice.nl


• Als bestuur van DV Elan hopen wij dat iedereen hier vlotjes aan mee wil werken zodat wij tijdig kunnen beginnen met onze contributie inning.  Alvast bedankt!


◊ Kledingverkoop & - uitverkoop

Vanaf heden gaat Astrea de kledingverkoop op zich nemen. Ze zal 1x per maand met de paskleding naar de Lingebolder komen, afwisselend op de dinsdag en donderdag. Het eerste verkoopmoment zal zijn op dinsdag 1 oktober (18.00-19.00 uur). Zie Agenda voor het overige rooster.

We hebben nog een restpartij van onze oude verenigingsvestjes en - T shirts. Omdat we vanaf seizoen 2014-2015 overgaan op de nieuwe vestjes kunnen we deze materialen voor slechts €5,-- per stuk aanbieden! Interesse? Kom naar de kledingverkoop of neem contact op met Astrea om alvast te reserveren


◊ Fijne zomervakantie!

Na komende week zit ons seizoen er alweer op. Zoals jullie weten maken we in september een frisse start onder onze nieuwe naam: D.V. Elan. Bijna alle dansleden hebben besloten om met ons mee te gaan. Bedankt voor al jullie support, geduld en vooral vertrouwen! Wij hebben er ongelooflijk veel zin in! Om onszelf te promoten zijn de lessen (voor nieuwe leden) in heel september gratis! Ook hoeft er dan geen inschrijfgeld afgedragen te worden. Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan onze nieuwe vereniging (bijvoorbeeld in de kleding- of danscommissie) laat het ons weten!

Hieronder nog wat feitjes op een rij.

 • Donderdag 27 juni a.s. vervalt de Streetjazz les i.v.m. de toetsweek op het Heerenlanden College.
 • Zaterdag 29 juni a.s. promoten we onze vereniging in de binnenstad. Helpen? We verzamelen 13.00 uur op het Kerkplein.
 • Zaterdag 6 juli doen we mee aan de Rabobank fietstocht. Maar liefst 30 leden hebben zich opgegeven, super! We vertrekken om 9.00 uur vanaf het LRC terrein. Graag eerst even melden bij Esther, je ontangt dan gelijk je stempelkaart.
 • Er zijn (voor de liefhebber) nieuwe verenigingsvestjes besteld. Wil je er ook een, mail dan even je maat naar Esther (€20,-- p.st.). Uiteraard is aanschaf niet verplicht, voorlopig gebruiken we de oude vestjes nog steeds.
  Willen degenen die al een vestje hebben besteld het geld z.s.m. afdragen aan Esther of overmaken naar Ingrid? Alvast bedankt!
 • 15 juni j.l. is onze damesselectie derde geworden op het NK- jazzdans in Ahoy! Gefeliciteerd dames. Kort verslag, incl. foto's op de website in de Reporter.
 • Afgelopen donderdag is er in de kleedkamer een sleutelbos gevonden. Op te halen bij Esther.
 • De informatie op de website wordt stukje bij beetje aangepast. Excuus voor het tijdelijke ongemak,
 • De filmpjes van de optredens in Culemborg zijn te bekijken via de Playlist
 • Komend seizoen doen we weer mee aan SYTYCD Leerdam, informatie volgt.
 • Meer likes is meer reclame dus...like onze Facebookpagina!: Dansvereniging Elan
  In juli wordt er een nieuw verenigingsvestje verloot via Facebook, informatie over de spelregels volgt z.s.m.
 • Er is trouwens ook nog een besloten Facebookgroep waar informatie wordt uitgewisseld. Op de hoogte blijven? Vraag Shanna of Esther om toegevoegd te worden.
 • Tenslotte: vergeet niet om de contributie bij Spirit stop te zetten. Vanaf september gaat iedereen betalen aan D.V. Elan.

  Groet en tot in de eerste week van september! Bestuur D.V. Elan

 ◊ Rabobank Fietstocht zaterdag 6 juli a.s.

Zaterdag 6 juli gaan we met 30 personen fietsen om zo geld in te zamelen voor onze nieuwe vereniging. We vertrekken rond 9 uur vanaf het LRC-terrein. Meer informatie via: Rabobank Fietsdag


◊ Update

Beste dansers, nog maar een paar weken en dan is het zomervakantie, hopelijk gaat de zon dan eindelijk z'n best doen.
Hieronder het laatste nieuws op een rijtje.

Dansvereniging Elan

ð Komende week moeten de keuzeformulieren ingeleverd worden (voor 9 juni)! Lever je niets in, dan verhuis je automatisch naar dansvereniging Elan.
ð De selectiegroepen betalen in totaal €20,-- jeugd / €24,-- volwassen. Dit is voor de 2 lesuren die nu ook gevolgd worden. Er komt dus géén €10,-- boven op dit bedrag!
ð In het eerste seizoen hoeft geen kledinggeld afgedragen te worden. De verenigingskleding blijft gelijk. T.z.t. worden de vestjes vervangen maar vooralsnog gebruiken we de oude.
ð De leden die zowel willen blijven gymen als willen dansen, hoeven maar 1x bondscontributie af te dragen. Spirit en D.V. Elan regelen de afwikkeling onderling.
ð Zaterdag 29 juni promoten we onze nieuwe vereniging in de stad. Helpen? Laat het ons weten!
ð Zaterdag 6 juli gaan we fietsen om geld in te zamelen voor de nieuwe vereniging. Het is een tocht van zo'n 35 km en we krijgen €10,-- per deelnemer voor de verenigingskas! Start 9.00 uur vanaf LRC.

Zaterdag 15 juni wordt een drukke dag voor onze leden.

ð Dansgroep Elan staat in de finale van het NK welke plaats gaat vinden in Ahoy. Opening 9.15 uur. Hal 6. Aanvang wedstrijd 10.00 uur. Uitslag: 16.45 uur. Voor het hele programma surf naar: Fantastic Gymnastics - Programma Dagkaarten kunnen besteld worden via: Fantastic Gymnastics Deze kaarten zijn trouwens ook te koop bij Primera.
ð 's Avonds dansen al onze groepen op de Demoavond in Culemborg. Sporthal Parijsch – Eendenkooi 3 – 4105 TN Culemborg. Aanvang 19.00 uur. Zaal open vanaf 18.15 uur. Leden aanwezig zijn vanaf 18.15 uur. Eigen vervoer. Verenigingskleding verplicht! Deelname €3,-- p.p. Toegang €2,50 p.p. / kleine kinderen €1,50. Kleedkamers 1 + 2.
NB> niet parkeren bij het winkelcentrum maar achter de sporthal!
ð De opstapgroep doet helaas niet mee aan de uitvoering in Culemborg. Wij begrijpen dat dit een teleurstelling is. Vanwege de wisselende leiding afgelopen jaar bleek dit echter niet haalbaar. Komend seizoen gaan we dit ruimschoots compenseren! Excuus namens de jazzdanscommissie.

Verder

ð In de week van 10-14 juni zijn er géén danslessen i.v.m. de Avond4Daagse.
ð De onderlinge danswedstrijden komen dit seizoen te vervallen omdat we druk zijn met al onze optredens.
ð Donderdag 20 juni gaan we uit eten bij de Griek (vanaf 18 jaar). Aanvang half 7, kosten €25,-- p.p.. Opgeven via de mail of de lijst in de zaal.
ð Onze laatste lessen zijn op 25-26 en 27 juni. We starten weer op maandag 2 september.

Mochten er nog vragen zijn, schroom niet en benader ons. Fijne zomervakantie allemaal!


◊ Demogyjada Barendrecht 25 mei 2013

Zaterdag 25 mei treden de volgende groepen op in Barendrecht: Twister, Focus, Elan, Streetjazz en de DDM. We gaan met de bus welke rond 16.15 uur vertrekt vanaf de Lingebolder (kosten €12,-- p.p.). Het vloerverkennen is rond 17.00 uur gevolgd door het oefenen van de opening/sluiting. De avondvoorstelling start om 19.00 uur, we verwachten om 22.00 uur weer in de bus richting Leerdam te stappen.
> De kaartverkoop is uitsluitend aan de kassa (voorverkoop is niet toegestaan)
Prijzen: t/m 12 jaar en 65+ pashouders € 3,-, vanaf 13 jaar en ouder € 5,-
> Sporthal de Driesprong Barendrecht. Marijkesingel 20 / 2991 BK Barendrecht / tel: 0180 617355
> Organiserende vereniging is: GV Barendrecht
> Esther is bereikbaar via: 06 42478529

Kleding alle groepen: zwart verenigingspakje, zwarte jazzpants, zwarte sokken
Extra materiaal selectiegroepen: teentjes, zwarte beenwarmers


◊ Dansdemo Culemborg 15-6-2013

Zaterdagavond 15 juni mogen onze groepen optreden in Culemborg. Alle groepen doen mee (m.u.v. de Opstap en de Dancefitgroep). Deelname kost €3,- p.p. omdat we €200,-- inschrijfgeld moeten betalen. Zwarte verenigingskleding is verplicht, voor toneelkleding wordt gezorgd.
> Aanvang 19.00 uur, zaal open 18.15 uur
> Sporthal Parijsch – Eendenkooi 3 – 4105 TN Culemborg
> Parkeren achter de sporthal, niet bij het winkelcentrum
Overige informatie volgt z.s.m.


De kop is er af!

De eerste uitvoering van 2013 zit er alweer op, surf voor een kort verslag van de Demogyjada te Waalwijk naar:
Reporter. De eerstvolgende activiteit zal het NK-jazz te Zoetermeer zijn. Ook zijn we druk met het instuderen van de dansen die we in mei (Demogyjada van Barendrecht) zullen laten zien. Een lekker druk en vol seizoen, lees verder voor een update van onze activiteiten.


NK Jazz Zoetermeer - 20 april 2013

Zaterdag 20 april doen onze selectiegroepen mee aan een voorronde van het NK-jazzdans. Deze voorronde vindt plaats in Zoetermeer. Swing is als enige 's ochtends aan de beurt en aangezien dit een kleine groep betreft, hebben we besloten dat deze meiden met eigen vervoer naar Zoetermeer afreizen. Om 8.45 uur verwachten we de meiden in de sporthal. Rond 12.45 uur (na de prijsuitreiking) kunnen ze weer naar huis. Twister, Focus en Elan staan ingedeeld voor het middagprogramma. Deze groepen gaan wel met de bus (€12,00 p.p. / betalen voor 20 april, gepast in envelop) en vertrekken rond 11.15 uur vanaf de Lingebolder. Waarschijnlijk zijn we rond 18.00 uur weer terug in Leerdam. Als er plaatsjes over zijn kunnen er ook ouders mee in de bus, graag even doorgeven aan Esther.

Voor alle groepen geldt:

> Meenemen: Zwart verenigingspakje, zwarte jazzpants, zwart verenigingsvestje, zwarte beenwarmers, teentjes, eten en drinken.
> Verder: Draag je haren uit het gezicht, gebruik hiervoor alleen zwarte elastiekjes.
> Vloerverkennen is slechts 1 minuut per groep, bereid je dus goed voor.
> Geen ouders in de kleedkamer, geen sieraden dragen (ook geen kleine oorbelletjes), kauwgom uit de mond , niet aan je kleding zitten tijdens het dansen en ook niet meezingen. Lekker lachen mag natuurlijk wel, we moeten ons natuurlijk wel positief presenteren.


Nationale sportweek, Videoclip opnemen.

De Nationale sportweek is dit jaar van 20 tot 26 april. De activiteit die onze afdeling aanbiedt is het opnemen van een videoclip en het geheel krijgt steeds duidelijker vorm. Wij mogen de grote zaal van M3 gaan gebruiken voor zowel het instuderen van de dansjes als voor de opnamen (mooiere belichting en geluid dan in een gymzaal). Er gaat gefilmd worden vanuit 3 verschillende posities. De verschillende opnames worden in de juiste volgorde op muziek achter elkaar gezet en afgemonteerd door leerlingen van het Heerenlanden College dit in het kader van hun maatschappelijke stage. Het resultaat komt naar alle waarschijnlijkheid op de website van de gemeente en uiteraard op onze eigen site. We gaan trouwens dansen op het nummer Earthquake van Labyrinth en het allerleukste is ...iedereen mag meedoen! Een overzicht van de groepsindeling en de tijden vind je hieronder.

Oefenen & opnemen / Dinsdag 23 april / Locatie M3 / NB> volledig zwarte kleding aan!

*16.00-17.15 uur: -> 6-9 jaar
*18.00-19.15 uur: -> 10-13 jaar
*19.15 uur-20.30 uur: -> 14 jaar e.o.

Verder zijn er deze nationale sportweek ook nog 2 open lessen:

*Woensdag 24 april: 13.15-14.00 uur: Dansante vorming van 3 en half tot 6 jaar / gymzaal Noord
*Donderdag 25 april: 19.45-20.45 uur: Dancemixles voor dames / gymzaal Lingebolder


Landenproject op De regenboog

Wij gaan voor het eerst ons Landenproject draaien op basisschool De Regenboog te Schoonrewoerd. Het geheel zal in het teken staan van de opkomende Kroning van Prins Willem Alexander. Houd de media komende maand goed in de gaten want er wordt zeker verslag gedaan van deze leuke activiteit. Meer informatie via: De Regenboog en via samenwerkende organisatie: Jong Leerdam


Verantwoording kledinggeld

Bijna al het kledinggeld is ondertussen binnen. Ook dit jaar wordt het weer goed besteed. Er zijn in totaal 35 rokjes,
35 T-shirts en 30 broeken aangeschaft, grote aantallen dus wat ons budget al met €1100,-- heeft doen slinken.
Gelukkig zijn we nu alleen nog op zoek naar kleding voor de DDM groep.


Demogyjada Waalwijk - Zaterdag 23 maart 2013

Middagprogramma: Trends 1 (Marlies) en Trends 2 (Sanne)

11.30-12.15 uur Vloerverkennen
12.15-13.00 uur Aanleren einddans
13.00-13.05 uur Leidingoverleg
13.00-14.00 uur Pauze crew
13.15 uur Kaartverkoop, zaal open
14.15-16.15 uur Middagprogramma

Avondprogramma: Dans 1, Dans 2, Swing, Elan

16.45-17.40 uur Vloerverkennen Avondprogramma
17.40-17.55 uur Aanleren Einddans
17.55-18.00 uur Leidingoverleg
18.00-19.00 uur Pauze crew
18.15 uur Kaartverkoop, zaal open
19.00-21.15 uur Avondprogramma

De kinderen/leden moeten voor de demo in Waalwijk voor eigen vervoer zorgen! Levert dit problemen op neem dan even contact op met een van de commissieleden. Adres: Sporthal De Slagen / De Gaard 2 / 5146 AW Waalwijk / 0416-369020
Coördinator: Esther van Iperen / 06-42478529 & Organiserende vereniging: Studio Max Vlijmen

NB> Iedereen dient van het begin tot het einde van de voorstelling te blijven, we sluiten de Demo’s namelijk gezamenlijk af met een dans. Het is verplicht hier aan deel te nemen!

Entreekosten
Kinderen t/m 12 jaar: €3,--
65jaar e.o.: €3,--
Vanaf 13 jaar: €5,--
Passe-partout middag-en avond: €8,--

Kleding
• Dans 1 en 2: Zwart verenigingspakje, zwarte biker, blote voeten.
• Trends 1 en 2: Zwart verenigingspakje, zwarte jazzpants, blote voeten.
• Swing: Zwart verenigingspakje, teentjes, zwarte jazzpants.
• Elan: Zwart verenigingspakje, zwarte jazzpants, teentjes, zwarte beenwarmers.

Esther coördineert deze Demogyjada in Waalwijk en is daar dus de hele dag aanwezig. Je kunt haar bereiken via:
06 42478529


Landenproject van onze vereniging op de basisscholen

Samen met de combinatiefunctionarissen van de gemeente Leerdam begint dit plan steeds meer vorm te krijgen. Er wordt in april al een pilot gedraaid op een Leerdamse school. Meer hierover zal t.z.t. in de regionale krantjes te lezen zijn. Uiteraard houden we jullie ook op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief.


Danskampen 2013

Een week op een volledig georganiseerd (gym/dans) kamp met je turn- of dansgroep? Makkelijk en goed geregeld met de KNGU Zomerkampen! Vanuit heel Nederland komen kinderen al ruim 50 jaar naar Beekbergen om deel te nemen aan dit geweldige kamp. Informatie is te vinden op de volgende site www.zoka.nl


Project basisscholen Leerdam

Om onze dansafdeling wat meer te promoten hebben we het plan opgevat om de basisscholen in Leerdam een themapakket aan te bieden. Het idee is om, op een vooraf bepaalde dag, naar een school te komen waar wij de dansen/opzet voor een themadag 'Landen' verzorgen. Iedere schoolgroep krijgt een land toegewezen, wij leren iedere groep een dansje aan en zorgen voor de meeste toneelkleding. De leerkracht besteedt de rest van de dag aan werkjes en activiteiten in het kader van het thema zoals: leren tellen in de taal, iets koken, decor maken, muziekinstrumenten maken, vlag kleuren etc.'s Middags versieren we de ruimte waar de presentatie gehouden wordt, plakken we alle dansstukken aan elkaar (Generale repetitie) en sluiten we af met een voorstelling waar de bezoekers kleine hapjes geserveerd krijgen (bijvoorbeeld stukje stokbrood / Engels drop etc.) o.a. van de gerechten die de kinderen eerder hebben gemaakt.

Interesse om een bijdrage te leveren aan zo’n themadag? Laat het ons weten
! Mail: Esther


Kick off 'Jong' Leerdam

Op verzoek van een combinatiefunctionaris van de gemeente Leerdam verzorgt onze vereniging een opwarming tijdens de Kick-off van het project 'Jong Leerdam'. Het team Jong Leerdam wil bereiken dat nog meer kinderen en jeugd participeren in sport en cultuur. Marlies gaat de opwarming geven, we starten rond 13.15 uur in sporthal Berenschot.


Dansante scholing nu al vanaf 3½ jaar

Omdat de lessen 'Dans op schoot' zo goed zijn bevallen, is besloten om het Jazz Opstap uur per direct open te stellen voor kinderen vanaf 3½ jaar. De lessen worden gestart met een eenvoudige opwarming, gevolgd door oefeningen die op een speelse wijze worden gebracht, vaak in verhaalvorm. Kinderen leren basisvaardigheden als huppelen, hinkelen, springen, balans en coördinatievormen maar krijgen ook al les in eenvoudige danstechnische onderdelen. Uiteraard is er ook aandacht voor de muzikale vorming van deze jonge kinderen want dansen en muziek gaan nu eenmaal samen. Iedere vrijdag van 16.0 tot 17.00 uur wordt deze les gegeven. Liever eerst eens kennismaken of kijken? Kom dan woensdag 19 december naar de zaal voor de derde 'Dans op schoot' les. Deze les is gratis en is voor kinderen vanaf 2½ jaar en hun ouder/verzorger (Gymzaal Noord 14.00 tot 14.45 uur).


Het Journaal uitvoering Nieuwe Doelen 2012

Het zit er weer op, de uitvoering is achter de rug en de vakantieperiode is aangebroken. Iedereen bedankt voor de inzet van afgelopen seizoen! Volgend seizoen gaan we uiteraard weer nieuwe uitdagingen aan maar nu eerst even genieten van een welverdiende vakantie. De video van het optreden is nog steeds te bestellen via: Enjoy Video Houten
Hieronder vast een voorproefje.


Flashmob binnenstad Leerdam - Zaterdag 25 juni 2011

De eerste filmpjes voor de Flashmob staan online (Foto's / Video's). Naast de uitleg in de les kun je vanaf nu dus ook thuis oefenen. Hieronder de opzet van het programma waarin je kunt zien wanneer jij/je groep aan de beurt is. Weet je nog meer mensen/verenigingen/organistaies/scholen die mee willen doen? Laat het ons weten! We willen minstens 200 deelnemers in de Kerkstraat zien!

Programmaopzet:

ð Locatie: Kerkstraat, ter hoogte vanGrand café “M’n Moeder” en Hamberg mode
ð Tijd: 15.00 uur
ð Duur: 9 minuut 40 seconden
ð Dansrichting: Front is richting de Albert Heijn

Track 1: (M. Elliot) Drie meiden van Spirit zetten de Flasmob in om de aandacht van het publiek te vragen

Track 2: (Krezip) Dansgroep Elan start (2) de rest stroomt tijdens het nummer in samen met dansgroep Focus

Track 3: (Stromae) Streetjazz, Trends & Twister gaan meedansen

Track 4: (Baseballs) DDM, Dancefit, Swing, Groepen 8-11 jr. Marlies & Sanne

Track 5: (M. Jackson) Heerenlanden College gaat groepsgewijs meedoen. Oudere gymgroepen Spirit vallen in

Track 6: (Toybox) Kindergroepen Opstap en 6-7 jaar Spirit komen erbij, scholen Klimop en Floris vallen hier ook in. Jongste gymleden gaan nu ook meedansen.

Track 7: (Mohombi) Iedereen danst mee tot aan het einde

Weglopen alsof er niets gebeurt is!