Spirit4Dance

Home

Verslagen van al onze dansactiviteiten kun je uiteraard terugvinden in onze Reporter. Om op de hoogte te blijven van wat er zich verder allemaal afspeelt binnen onze vereniging (en dan meer op het persoonlijke vlak) kun je vanaf heden op deze nieuwe pagina bekijken.

 

Jazzdance

Verenigingsinfo

Nieuwsbrief

Agenda

Lesrooster

Dansgroepen Kids

Dansgroepen Teens

Streetdance

Dans Adults

Selectiegroepen

Kledingverhuur

Reporter

Foto's / Video's

Gastenboek

Links

What's up?

 

Even voorstellen...

◊ Milou

Milou Rietveld is 26 jaar en woont in Buren. Ze geeft daar al enige tijd dansles aan jonge kinderen en danst daarnaast zelf ook nog steeds fanatiek. Sommige jonge leden kennen Milou al omdat ze tijdens de zwangerschap van Willemijn de Opstapgroep heeft lesgegeven. Milou is gespecialiseerd in kinderdans en heeft veel zin om bij D.V. Elan aan de slag te gaan. Milou is telefonisch bereikbaar via het volgende nummer: 06-39757026 
Mail Milou

◊ Eileen

Eileen geeft al heel wat uurtjes les met name voor Sport Balans in Culemborg. Sinds de Herfstvakantie is ze ook voor DV Elan aan de slag gegaan. Eileen volgt momenteel de Jal2 opleiding samen met Willemijn en geeft les aan onze allerkleinsten op de vrijdag (opstap) en aan de Streetdance 2 groep (vrijdag 6-9 jaar). Je kunt haar bereiken via: 06-29042807.
Mail Eileen

◊ Muriel

Muriel van Cappelleveen heeft de kracht van yoga ervaren toen ze nog werkzaam was in het bedrijfsleven. Het beoefenen van de yoga bracht haar weer in contact met zichzelf en alles om haar heen. Door de yoga viel ook het kwartje: ze deed niet wat ze echt zou willen doen! Ze nam de stap om haar bedrijf te verkopen en te gaan doen wat ze echt graag wilde doen. In 2010 is ze begonnen met de opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte Saswitha in Bilthoven. In deze vier jarige opleiding wordt ze opgeleid tot een gediplomeerd yoga-docent. Het opzetten van
Yoga-Wijs vloeide hier uit voort. Volgens muriel is Yoga niet zweverig, je voelt wel de energie beter stromen en dit geeft een prettig gevoel. Dit gevoel probeert Muriel met veel plezier tijdens haar lessen over te dragen. Mail Muriel
 

 
Rabo fietstocht
6 juli 2013

Zaterdagmorgen 6 juli j.l. hebben 20 Elan-leden meegedaan aan de Rabobank sponsor fietstocht (40 km). Het was een stralende dag en met elkaar is er toch maar mooi €200,-- voor de verenigingskas opgehaald!

Astrea, Atie, Bianca en familie, Renate en dochter, Femke, Marscha, Chantal, Wil, Willemijn, Annemarie, Antje, Debbie, Esther, Greet, Jolanda en Ria.... HEEL ERG BEDANKT!!


 

 
Debbie geslaagd!

 

Zondag 24 februari j.l. heeft Debbie met goed resultaat haar laatste proeve van bekwaamheid doorstaan waarna ze eindelijk haar rijkserkende diploma (Jal 2) in ontvangst mocht nemen.

Gefeliciteerd Debbie, je hebt het 100% verdiend!


 

 
Karel
12-01-2013


 

 

Vroeger dan verwacht is onze Willemijn bevallen. Vanwege een zwangerschapsvergiftiging moest de bevalling worden ingezet. Uiteindelijk is haar zoon Karel in week 34 met een keizersnede te wereld gekomen. Gelukkig maken moeder en kind het goed! Klaas en Willemijn: Van harte gefeliciteerd met jullie zoon!

Kaartjes kunnen naar het volgende adres worden gestuurd:
Klaas & Willemijn Fraanje / Schaikseweg 90 / 4143 HH Leerdam

 
Jake
8-12-2012


 

Ons commissielid Ingrid is 8 december j.l. bevallen van een tweede zoon. Hij heeft de naam Jake meegekregen en is meer dan welkom bij Matijn, Ingrid, Mike en Dylan.

Gefeliciteerd namens ons allemaal!

Kaartje sturen? Dat kan naar: Ingrid & Matijn van Luijk / Wilhemninadruckerweg 38 / 4105 EP Culemborg
 

 
Microfoon

Tijdens de open les / nieuwjaarsborrel is weer gebleken dat bij onze activiteiten het gebruik van een microfoon onontbeerlijk is. Binnenkort heeft de jazzdanscommissie weer een vergadering en daar zullen we bekijken of de financiën het toelaten om een microfoon aan te schaffen.

Update 30 maart 2013: Microfoon is aangeschaft!

 
Scholingsnieuws


 

 

à De opleiding van Willemijn en Debbie, welke zou starten in Gorinchem, is nog steeds uitgesteld. Debbie is daarom begonnen aan de opleiding Jazzdans Assistent Leider niveau 2 in Eindhoven, de opleiding waar ook Esther lesgeeft. Willemijn wacht nog steeds totdat de opleiding in Gorinchem zal starten. Anders zal zij het tot na haar zwangerschap uitstellen.

à Marlies wacht met het starten van de opleiding tot niveau 3. Zodra er een programma start binnen haar regio kan ze instromen.

à Sanne volgt de ALO (HBO Nijmegen) en zal dus, als ze eenmaal afgestudeerd is, automatisch een lesbevoegdheid krijgen.

à Esther geeft ondertussen les in Eindhoven en zal starten als docent bij niveau 3 zodra er een nieuwe cursus start.

à  Esther geeft, op verzoek van de KNGU, in april een moden-jazz stage in Limburg (Helden).

à Debbie, Christin en Hinke lopen hun maatschappelijke stage bij Spirit. Succes meiden!
 

 
Ingrid getrouwd!


 

 

Vrijdag 31 augustus j.l. is ons commissielid Ingrid getrouwd met haar Matijn. Op de prachtige locatie Huize Bergen te
Vught gaven de 2 elkaar het ja-woord. De dag werd afgesloten met een swingend feest op dezelfde locatie.Matijn & Ingrid,
Namens de jazzdanscommissie: van harte gefeliciteerd!
 

 
Willemijn

Willemijn gaat vanaf het nieuwe seizoen ook lesgeven bij onze vereniging. Ze start met de opstapgroep en gaat bovendien de Jal-2 cursus volgen. Wij zijn blij met deze uitbreiding van ons team!

Nog meer nieuws over Willemijn want zij en Klaas verwachten februari 2013 hun eerste kindje.
Over invulling van haar les tijdens haar zwangerschapsverlof wordt u te zijner tijd ingelicht.

Gefeliciteerd!

 
Annelein getrouwd!


 

 

Vrijdag 8 juni 2012 was de grote dag voor ons trouwe lid Annelein. Ze trouwde haar André rond het middaguur in
'De Lingehoeve' waarna om 14.30 uur de kerkelijke inzegening plaatsvond in de kerk van Heukelum.

Gefeliciteerd namens ons allemaal, we wensen jullie alle goeds voor de toekomst!


 

 
Geslaagd!


 

 

Onze jeugdleden: Theresa, Chantal, Marleen en Debbie zijn geslaagd voor hun JAL1-cursus. Direct na het dansproject kregen ze van Esther hun behaalde diploma uitgereikt (Theresa was helaas op vakantie en dus niet aanwezig). Bovendien ontvingen de meiden een cadeautje namens de jazzdanscommissie. Hopelijk zijn de dames na het volgen van deze opleiding enthousiast geworden en willen ze te zijner tijd doorstromen naar de niveau 2 cursus. Wij, als vereniging, zijn in ieder geval superblij met zulke enthousiaste leden!Gefeliciteerd!
 

 
Spannende
dansles


 

De eerste les van Elan na de Kerstvakantie verliep wat anders dan verwacht...........  

Ingrid moest tussen de lessen door even naar het toilet en kwam vervolgens niet meer terug. Al snel kwamen we er achter dat ze de deur van het toilet met geen mogelijkheid meer open kon krijgen. Nadat bleek dat alle bekende truckjes niet werkten (muntje, schroevendraaier etc.) werd de hulp ingeroepen van Peter de judoleraar. Met een stevige tang probeerde hij het slot te openen maar ook dat lukte niet. Ondertussen was Esther naar het kantoortje van de ASVZ-groep gelopen om te zien of er iemand bereikbaar was maar helaas zijn de mensen van deze organisatie alleen overdag bereikbaar. Het was ondertussen wel duidelijk dat er iets afgebroken moest zijn in het slot en dat het openen van de deur er op een simpele manier niet inzat. Ja, wat doe je dan.... de politie bellen, wat moet je anders? Als back-up was André ook ingelicht en die had beloofd om met gereedschap naar de zaal te komen. De deur uit de schanieren lichten was geen optie omdat het geen opdekdeur betrof, grof geweld was het enige dat Ingrid kon bevrijden. Gelukkig heeft André (onder toeziend oog van de politieagent) het klusje eindelijk geklaard en kon Ingrid 's avonds toch nog in haar eigen bedje slapen. Van dansen is die avond niet veel meer gekomen maar al met al was het toch een heel intensieve les.


 

 
Muziekinstallatie


 

Het telkens verplaatsten en opnieuw moeten aansluiten van de kabels van de muziekinstallatie zorgt regelmatig voor problemen. Hierdoor ontstaan namelijk nogal eens breuken in de kabels. Bovendien pakt de (goedbedoelde) hulp van onze leden bij het opbouwen van het materiaal ook niet altijd goed uit.

Gelukkig hebben we ondertussen super mooie nieuwe boxen! Vriendelijk verzoek aan iedereen om voorzichtig met deze dure spullen om te gaan.

De regel dat alleen de leiding in de muziekkast mag komen blijft daarom ook van kracht!

 
Liam
13-9-2011


 

Marlies en Rob zijn de trotse ouders geworden van een gezonde zoon!
Zijn naam is Liam, hij weegt 3540 gram en hij is dinsdag 13 september geboren.

Rob & Marlies: Van harte Gefeliciteerd namens ons allemaal!

Kaartje sturen of een afspraak maken voor de kraamvisite? Hieronder volgt het adres:

Rob & Marlies
Papaverstraat 8
5482 MD Schijndel

 

 
Debbie


 

Ons jeugdlid Debbie Kreeftmeijer zal komende maanden regelmatig op de lesuren meedraaien. Dit in het kader van de maatschappelijke stage die ze moet lopen voor haar opleiding (3e jaar vmbo Lek & Linge Culemborg). Ze zal af en toe opdrachten in de les uitvoeren onder begeleiding van Esther. Gelukkig heeft ze al wat ervaring want ze is één van de leerlingen die meedraait in de niveau 1 opleiding van het KSS-systeem.

Debbie, Succes met je stage!

 
Willemijn


 

Het invallen op de lesuren van Marlies is Willemijn zo goed bevallen dat ze heeft aangegeven dat ze de niveau 2-opleiding wil doen. Ze zal de eerstvolgende opleiding die start gaan volgen. Wij zijn hier uiteraard heel blij mee!

 

 
Dylan
22-6-2011

Ingrid en Matijn zijn de trotse ouders geworden van een zoontje! Na een moeilijke periode (vorig jaar) is er nu eindelijk wat te vieren en uiteraard zijn wij erg blij voor dit jonge gezin. Dylan is 22 juni geboren (51 cm / 6 pond) en binnenkort gaat de jazzdanscommissie hem bewonderen. Vind je het leuk om een kaartje te sturen dan kan dit naar het volgende adres:
 Wilhelmina Druckerweg 38
4105 EP Culemborg

 
Sanne & Marlies

Zondag 21 maart 2011 hebben Sanne en Marlies de JAL2 cursus met succes afgerond. De laatste proeve van bekwaamheid was het organiseren van een zogenaamde 'dans-doe-middag'. Lisa, Maartje, Thessa en Yara gingen daarom (als proefkonijnen) mee naar Den Bosch. Naast deze afsluitende opdracht hadden Sanne & Marlies alle stageopdrachten al naar wens doorlopen en ook hun deelname tijdens de cursusdagen was als positief beoordeeld. Geslaagd dus....van harte gefeliciteerd! Fijn dat er jonge mensen zijn die zich zo willen inzetten voor onze vereniging!
 

 

 
Danscommissie


 

Helaas hebben Margaret en Cynthia aangegeven dat ze met de jazzdanscommissie gaan stoppen. Gelukkig willen ze zich wel in blijven zetten voor de dansafdeling (m.n. ondersteuning activiteiten). Bedankt voor jullie geweldige inzet afgelopen jaren! Sanne is ondertussen als leiding de commissie komen versterken maar het zou ook leuk zijn als één van de ouders zich bij ons voegt…Voel je je geroepen? Laat het ons weten

 
Etentje Damesgroepen

Vrijdagavond 18 juni 2010 hebben de dames van de DanceFit- & DanceMix-groepen en damesselectie Elan al geproost op het nieuwe seizoen. Onder het genot van een heerlijke Griekse maaltijd, ouzo en veel knoflook werd het afgelopen seizoen geëvalueerd en later werden zelfs de stoelen en tafels aan de kant geschoven om de Zirtaki te dansen. Na 4 dagen pittig doorwandelen tijdens de avond4daagse was dit een gezellige en welkome afsluiting.