Nieuwsbrief
 
 Homepage 
 Jazzdans 
 Verenigingsinfo 
 Lesrooster 
 Groepsinfo 
 Nieuwsbrief 
 Agenda 
 Reporter 
 Diploma's 2004 
 Gastenboek 
 In de les 
 Dinershows 2004 
 Foto-album 
 24-5 / Voor de pauze 
 24-5 / Na de pauze 
 Linkenpagina 
 
 Nieuwsbrief  - November 2004*De uitvoerin is weer achter de rug en wat ons betreft was het een geslaagde dag! Foto's zijn te bewonderen in het gezamelijke fotoalbum van de gym & jazz. Klik op de link in de reporter en surf er direct naar toe!
 
*Helaas kunnen we niet deelnemen aan de demogyjada te Hardinxveld Giessendam en moeten we uitwijken naar Sittard (zaterdagavond 5 maart). Omdat het om een flinke afstand gaat, overwegen we om met de bus te gaan. Reken dus op een bedrag van minstens 10 Euro aan inschrijf- en busgeld.
 
*De informatie omtrent de Landelijke Demogyjada is binnen! We vertrekken 3 oktober a.s. om 9.30 uur vanaf gymzaal Noord richting Apeldoorn. Het is de bedoeling dat iedereen zelf voor vervoer zorgt! Mocht dit problemen opleveren, neem dan even contact op met Esther. Vanaf 11.30 uur mogen we vloerverkennen. We beginnen met Twister en nemen alleen de opstellingen door! 's Ochtends zijn er workshops voor de verschillende leeftijdsgroepen. Indien mogelijk (afhankelijk van het inoefenschema) doen wij hier ook aan mee. Om 12.30 uur gaan we de sluiting instuderen, hierna is het pauze. Iedereen dient zelf voor voldoende eten en drinken te zorgen. Rond 13.15 uur gaat de zaal open voor het publiek en de voorstelling begint om 14.00 uur. Het programma zal rond 17.15 uur afgelopen zijn. Bij vertrek a.u.b. even afmelden bij Esther.
Spirit danst één nummer voor de pauze (nr. 5) en één na de pauze (nr.23).
 
Adres:
Schouwburg en Congrescentrum Orpheus
Churchillplein 1
7314 BZ  Apeldoorn
0900-1230123
 
*Extra training Elan (i.v.m de Landelijke) op maandag 27 september vanaf 21.00 uur in de gymzaal van de Lingebolder.
 
*Het is al bijna zo ver! De landelijke demogyjada komt eraan. Zondag 3 oktober mogen Twister en Elan dansen op dit swingende evenement. Helaas is het niet eenvoudig om aan kaarten te komen. Al voor 3 september hadden  deze gereserveerd moeten worden, maar pas 2 september kregen we hiervan officieel bericht. Als iemand toch nog wil proberen kaarten te bemachtigen, neem dan contact op met de KNGU (055-5058700). De kaarten kosten 15 Euro p.p. Het rekeningnummer van de KNGU is 11775 (t.n.v. KNGU / o.v.v. Landelijke demogyjada).
Het aantal gewenste kaarten doorgeven aan Esther is ook mogelijk, maar dit moet wel voor donderdag 23 september!!!
 
*Swing begint met ingang van 15 september een half uur later!
 
*De lestijden van Twister en Trends 1 worden m.i.v. 21 september omgedraaid! Trends 1 is dan van 15.45 uur tot 16.45 uur en Twister van 16.45 tot 17.45 uur.
 
*De trainingsdata van Streetwise en Elan staan vanaf heden op de website. Raadpleeg bij twijfel  het 'lesrooster'. Elan traint regelmatig door in de vakanties om zodoende extra trainingsuren te krijgen.
 
*In de agenda staan de vakanties vermeld zoals Esther ze aanhoudt!
 
*De lessen zijn weer begonnen!
 
*De eerste woensdagavondles van dit seizoen (21.00-22.00 uur) is gereseveerd voor Elan. Hierna zal er zoals gewoonlijk om-en-om getraind worden door Streetwise en Elan.
 
*De onderlinge jazzdanswedstrijden zullen dit seizoen laat vallen (mei, juni) omdat we ze willen koppelen aan een afsluitende seizoensvoorstelling.
 
*Helaas komt de regionale demogyjada dit seizoen opnieuw niet naar Leerdam i.v.m. dubbele boekingen bij de KNGU. We proberen ons nu in te schrijven voor de demogyjada te Hardinxveld Giessendam (9 april 2005). De KNGU heeft ons volgend seizoen wel een demogyjada toegezegd.
 
*Er komt een dubbele groep 5. Afhankelijk van het niveau én het aantal jaren dat iemand op les zit, wordt bekeken in welke groep 5 iemand geplaatst wordt.
 
*We zijn nog op zoek naar mensen die de kledingcommissie willen komen versterken. Schroom niet, laat van je horen! Geef je op bij Suze of Esther.
 
*Ons vriendelijk verzoek aan iedereen om het jaarlijkse kledinggeld op tijd over te maken (voor 1 oktober a.s.). Zeker nu de eerste uitvoering al zo vroeg in het seizoen valt, hebben we deze inkomsten hard nodig om goed voor de dag te kunnen komen.
 
*Let goed op de agenda m.b.t. data van de uitvoeringen. Bovendien vallen er in de maanden oktober en november enkele lessen uit. Waar mogelijk zal dit gecompenseerd worden.
 
*Eén keer in de 3 jaar organiseert Spirit een grootse verenigingsuitvoering in sporthal Berenschot. Zaterdag 6 november is het weer zo ver! Alle leden mogen aantreden tijdens deze middag- en avondvoorstelling waarbij het thema reizen centraal staat. Aangezien Spirit een grote vereniging is, willen we de regels vooraf graag duidelijk stellen.
 
-Inschrijven m.b.v. het inschrijfformulier voor 1 oktober a.s.. Kosten voor deelname: 1 Euro p.p.
 
-Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop!
 
-Slechts 4 kaarten per persoon!
 
-Programmaboekje wordt tevens toegangsbewijs.
 
-Tijdens de voorstelling géén ouders in de kleedkamers.
 
*Meer informatie m.b.t. de uitvoering is te vinden op het inschrijfformulier. Aanvullende informatie volgt binnenkort.
 
*Houdt u er rekening mee dat we verwachten dat al onze leden in het bezit zijn van onze verenigingskleding!
 
*Alle dames en meiden die hebben geholpen bij de organistie van de dinershows:
 
Onze complimenten en heel erg bedankt!!
 
*Donderdag 24 juni j.l. hebben we met elkaar het dansseizoen op een gezellige manier afgesloten. Onze groepen 3-4 en 5-6-7 mochten vanaf 17.30 tot 18.30 uur verkleed naar de zaal komen en aan de andere leden een zelfgemaakt dansje of een playback-act laten zien. Natuurlijk was er ook wat lekkers te eten en drinken. De trends-groepen waren welkom vanaf 18.30 uut tot 19.30 uur en ook zij kregen wat lekkers, bovendien hebben we met elkaar de video van de dinershow bekeken. Vanaf 19.45 uur stond de koffie klaar voor onze DamesDanceMix-groep, ook met deze groep hebben we de video bekeken. De aerobicles begon zoals altijd om 20.45 uur.
 
*Het bestuur heeft besloten dat Elan en Twister naar Apeldoorn mogen.
 
*Hoera, we zijn opnieuw door de KNGU uitgenodigd voor optredens in het theater! Uit + 1200 dansen kiest de Bond ieder jaar de 75 beste dansen voor een optreden in een prachtig theater. Tweederde van al deze dansen (dus + 50) worden uitgenodigd voor een zogenaamde theaterdemogyjada en onze selektiegroep Swing zit daar ook bij met hun dans Spring. Gefeliciteerd meiden! Zaterdag 26 juni a.s. mogen jullie weer stralen op het podium van een theater in Deventer.
Maar dat is nog niet alles want 1/3 van die 75 groepen wordt uitgekozen voor de Landelijke Demogyjada. Als je hiervoor uitgekozen wordt, betekent dit dus dat je tot de 25 beste dansen van Nederland hoort! Vorige jaar was Swing een van de uitverkoren groepen, maar dit jaar zijn er maar liefst 2 groepen van Spirit voor dit nationaal gebeuren uitgenodigd!!! Twister met het spetterende shownummer Copacabana en Elan in hun eerste jaar met de dans Butterfly.
Deze Landelijke Demogyjada is op zondag 3 oktober in Theater & Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn. Helaas ziet het er naar uit dat we vanwege de identiteit van onze vereniging niet zullen mogen deelnemen aan deze activiteit op zondag. Toch zijn wij natuurlijk heel trots op de uitnodigingen van de KNGU! Daarom willen we onze dansen nog graag een keer laten zien en dat is de reden dat we zullen proberen of we (in plaats van op de Landelijke Demogyjada) een plaatsje kunnen krijgen op de Theaterdemogyjada te Deventer.
 
*Momenteel trainen er 3 breakdancers mee met Focus. Zij gaan meedansen in de nieuwe choreografie van deze groep t.w. Latinos. Zie ook de foto's onder het hoofdstuk 'In de les'.
 
*Voor Streetwise zijn felgekleurde vestjes aangeschaft en voor de Trends-groepen zijn hotpants geregeld. Hierop zijn bovendien felgekleurde topjes gekocht. Voor onze jongste leden zijn lange witte broeken met bolletjes erop gekocht. Voor groep 5-6-7 zijn het vrolijke wikkelrokjes geworden.
 
 
 
 
 
 


 


 

 

*Om mee te mogen doen aan een demogyjada, moeten de verenigingen / dansscholen eens in de 5 jaar zo'n show organiseren. Waarschijnlijk zal Spirit volgend seizoen  (d.w.z. 2006) voor de tweede keer gastvereniging voor de KNGU zijn. Een demogyjada in Leerdam is gezellig, lekker dichtbij en leuk voor het eigen publiek!

*Vanaf 2004 zal de verpichte verenigingskleding worden uitgebreid met:

-korte zwarte legging (glans)voor de jeugd <12 jaar
-lange jazzpants voor de leden >12 jaar
 


Wijziging lesindeling / Seizoen 2004 - 2005!!Na de zomervakantie (2003) zijn er 2 nieuwe lesvormen opgestart op de woensdagavond (21.00-22.00 uur). Er wordt afwisselend een streetdanceles en een gevorderde jazzdansles gegeven. Deelname is alleen mogelijk na selektie! We begonnen in september (even weken) met de streetdancegroep die de naam STREETWISE zal krijgen. De gevorderde
jazzdansgroep (oneven weken) wordt dansgroep ELAN genoemd. Deze benamingen hebben we nodig om de verschillende selektiegroepen goed uit elkaar te kunnen houden. Helaas hebben deze groepen maar 1x per 2 weken een training. Toch proberen we een hele dans af te krijgen om deze op een demogyjada te kunnen laten zien.
 
Ook de namen van de jazzselektiegroepen zijn m.i.v. 2003 aangepast, met elkaar zijn we tot de volgende indeling gekomen:
 
pré-selektie wordt SWING
mini-selektie wordt TWISTER
tiener-selektie wordt FOCUS
 
De indeling van de reguliere uren veranderd komend seizoen opnieuw. Groep 3-4 wordt na de zomervakantie Groep 3-4-5. Er zijn dus vanaf het komende seizoen 2 lessen waarin groep 5 terecht kan. Esther bepaalt in welke les de leerling geplaatst wordt. Vanaf groep 8 stromen de leerlingen door naar TRENDS 1 (op de dinsdag). De jeugdgroep 12 t/m 15 jaar van de donderdag is veranderd in dansgroep TRENDS 2  en dat is voor leden vanaf 14 jaar e.o.