Jazzgroepen Trends
 
       
 
Homepage
 
Jazzdans
 
Verenigingsinfo
 
Nieuwsbrief
 
Agenda
 
Lesrooster
 
Jazzgroepen Kids
 
Jazzgroepen Trends
 
Streetdance
 
Selectiegroepen
 
Dans volwassenen
 
Sportlessen
 
Kledingverhuur
 
Reporter
 
Foto 's / Video's
 
Working 9 to 5 - Deel I
 
Working 9 to 5 - Deel II
 
Forum
 
Gastenboek
 
Linkenpagina
 
J       
 
 
A
 
 
Z
 
 
Z
 
 
D
 
 
A
 
 
N
 
 
C
 
 
E
 
 
 
Ook bij de Trendsgroepen is de les opgebouwd uit een inleiding, dansoefening, bewegen over de diagonaal en een danscombinatie. Regelmatig zullen er ook spierversterkende oefeningen gedaan worden (buik- beenspieren), verder worden er naast de jazzdansbewegingen ook street-, break-, en showdance elementen toegevoegd. Kwaliteit van bewegen staat nog steeds voorop dus niet alleen pasjes nadoen, maar weten waar je mee bezig bent! De Trends-groepen doen ook mee aan de onderlinge wedstrijden en hebben minimaal 1 uitvoering per seizoen.

 
Regels tijdens de Trendslessen:
 
*Niet eten en drinken (m.u.v. water) in de zaal.
*De zaal niet ongevraagd verlaten.
*Géén kauwgom in de mond.
*Géén mobiele telefoons in de zaal.
*Géén toeschouwers in de zaal. Proeflessen zijn uiteraard wel toegestaan maar dan dient de gast gewoon mee te dansen!
*Verenigingskleding tijdens wedstrijden, uitvoeringen en optredens verplicht!Trends 1

De Trends 1 groep is voor leden vanaf groep 8 van de basisschool en loopt door tot de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Aangezien de meeste scholen  voor voortgezet onderwijs in Leerdam & Culemborg op de dinsdag een verkort rooster hebben, kunnen de leden deze les (ondanks het vroege tijdstip) moeiteloos volgen. Het voordeel is dat iedereen zelfstandig naar de zaal kan komen en toch voor het donker weer thuis is. Meestal wordt er in de les gedanst op muziek uit de Top 40 maar soms wordt er een uitstapje gemaakt naar een andere muziekstijl. Marlies de Snoo geeft deze les iedere dinsdag van 16.00-17.00 uur in de gymzaal van de Lingebolder.
 
 
 
T       
 
 
R
 
 
E
 
 
N
 
 
D
 
 
S

Trends 2

De leden van Trends 2 zitten voornamelijk op het voortgezet onderwijs of zijn doorgestroomd naar het vervolg onderwijs. Over het algemeen dansen ze al heel wat jaren bij Spirit. Het niveau is voor een recreatiegroep dan ook erg hoog te noemen. Instromen kan dus wat moelijker zijn maar de echte liefhebber geeft natuurlijk niet op! Naast veel streetdancemoves worden ook de gewone jazzdanstechnieken niet vergeten. Vanaf 14 jaar is deze les te volgen. Een bijkomend voordeel is dat de leden (naast deze les) de streetdance workout van Streetwise mogen volgen. Extra veel dansplezier voor weinig geld! De Tends 2- lessen worden gegeven door Esther van Iperen op de donderdag van 18.45-19.45 uur (Lingebolder).