Selectiegroepen
 
       
 
Homepage
 
Jazzdans
 
Verenigingsinfo
 
Nieuwsbrief
 
Agenda
 
Lesrooster
 
Jazzgroepen Kids
 
Jazzgroepen Trends
 
Streetdance
 
Selectiegroepen
 
Dans volwassenen
 
Sportlessen
 
Kledingverhuur
 
Reporter
 
Foto 's / Video's
 
Working 9 to 5 - Deel I
 
Working 9 to 5 - Deel II
 
Forum
 
Gastenboek
 
Linkenpagina
 
S       
 
 
E
 
 
L
 
 
E
 
 
C
 
 
T
 
 
I
 
 
E
 
 
 
 
 
 
G
 
 
R
 
 
 
De dansafdeling van Spirit heeft 4 verschillende selectiegroepen met elk een eigen naam. Deelname aan een selectiegroep is alleen mogelijk op uitnodiging van de docent of na een auditie. De selectiegroepen van Spirit nemen meerdere keren per jaar deel aan verschillende uitvoeringen, wedstrijden, gastoptredens etc. Zodra er voldoende nieuw talent binnen de vereniging aanwezig is zal er een pré-selectie worden gestart om doorstroming naar één van de selectiegroepen te bevorderen. Aangezien deelname aan een selectiegroep een andere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan een recreatiegroep, gelden hier strengere regels. Een choreografie wordt n.l. gemaakt op basis van het aantal deelnemers en is voor een groot deel afhankelijk van verschillende opstellingen. Als de groep incompleet is, zal het totaalplaatje direct verstoord zijn. Dansen in deze vorm is dan ook een echte teamsport!

Regels participatie selectiegroep:
 
*Afwezigheid lesuur telefonisch melden bij leidster.
*Haren uit het gezicht dragen.
*Strakke kleding dragen i.v.m. beoordeling lichaamshouding.
*Positief lerende houding tijdens de lesuren.
*Deelname aan al onze activiteiten!
*Bij verhindering activiteit  twee maanden vooraf melden bij leiding anders volgt uitsluiting van de eerst volgende activiteit.
*Alle selectieleden dienen een overeenkomst te tekenen met daarin bovenstaande afspraken. Overige afspraken omtrent kleding, onkosten etc. staan ook in deze overeenkomst.

 


Swing

Swing is onze jongste selectiegroep en bestaat uit kinderen die nog op het basisonderwijs zitten. De groep die dit jaar de naam Swing mag dragen was vorig jaar nog bekend als de pré-selectie. Alle selectiegroepen zijn dit jaar een plaats opgeschoven om zo ruimte te maken voor jong talent. De jazzbasisstof wordt tijdens het Swinglesuur uitgebreid met allerlei nieuwe jazzdanstechnieken. Veel draaivormen, isolaties en sprongen worden uitgewerkt in een korte choreografie. Goed in een opstelling blijven dansen, met elkaar werken en juist op de muziek bewegen zijn de aandachtspunten op dit niveau. Dinsdagavond, 18.00-19.00 uur / Lingebolder (Esther).
O       
 
 
E
 
 
P
 
 
E
 
 
N

Twister

De meiden van Twister hebben al veel ervaring opgedaan in Swing. Deze groep doet jaarlijks mee aan één van de voorronden van de Nederlands kampioenschappen jazzdans welke georganiseerd worden door de KNGU. Zij komen uit in de B-categorie t/m 13 jaar. Een deel van Twister zit nog op de basisschool, maar ongeveer de helft begint net op het voortgezet onderwijs. Iedere donderdagmiddag 16.30-17.30 uur gymzaal Lingebolder (Esther).
 
 
 
D
 
 
A
 
 
N
 
 
S       

Focus

Focus is onze selectiegroep voor meiden die op het voortgezet of zelfs vervolgonderwijs zitten. Door hun jarenlange ervaring dansen deze meiden op een behoorlijk hoog niveau. De uitdaging zit hem telkens weer in het maken van een opvallende, goed uitgevoerde choreografie. Op dit niveau wordt er van je verwacht dat je de verschillende danstechnieken beheerst en deze in complexe combinaties op complexe muziekstukken kunt uitvoeren. Veel wisselingen in richtingen, levels, ritmes en dansstijlen maken de dansen van deze groep interessant om naar te kijken. (Dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur / Lingebolder / Esther)


 

Damesselectie Elan volgende pagina!